Страна на добив: Африка
Части, от които се извлича маслото: Корени
Метод на получаванe: Парна дестилация
История: Родината на джинджифилът е Югоизточна Азия. Римляните са го пренесли в Ервопа, където е бил много полурянен заради лековитите си качества и е бил много скъп. Испанците пък го разпространили в Индия, Южна Америка и Мексико. Днес едни от най-големите производители на джинджифил са Ямайка, Индия, Фиджи, Индонезия и Австралия
Терапевтични свойствa, Терапевтична употреба: Муколитик и затоплящ - при измръзване, настинки, грип, хроничен бронхит. Стимулира храносмилането, повишава апетита, газогонно, против повръщане, морска болест, махмурлук, нормализира дейността на червата. Аналгетично - при болки в опорно-двигателния апарат. Подобрява периферното кръвообращение. Енергизнращ ефект при хронична умора и стрес. Афродизиак.